Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

marynowane brzozaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
Gorczyca biała cała Prymat
ocet
sól

Przepis i sposób przygotowania na: marynowane brzozaki

grzyby oczyścić umyć,do garnka włożyć grzyby zalać wodą osolić dodać cebulę i zagotować jak się zagotują odszumować i wlać do wody trochę octu grzyby staną się bielsze po ugotowaniu odcedzić i przelać zimną wodą następnie wkładać do słoików,dodać liść laurowy,ziele angielskie,gorczycę,małą cebulkę,przygotować zalewę do rondla wlać 1/2 litra wody i tyle samo octu zagotować i zalać gorącą zalewą zakręcać słoiki i pasteryzować od zagotowania się wody ok.5min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adam/ZUB3R 22.08.2013 08:52
smaczne grzybki
Wacław 23.09.2012 09:09
uwielbiam takie grzybki,pycha
Motorek 31.07.2012 09:21
coś dobrego
Wafelek2601 08.10.2011 15:03
smaczne
Ewelina38 29.06.2011 23:06
świetne grzybeczki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak