Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski śląskie białe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka ziemniaczana 30 dag
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski śląskie białe

Ziemniaki ugotować, przecisnąć przez praskę. Gorące włożyć do rondla, wyrównać powierzchnię, podzielić na 4 części, i jedną część ziemniaków wyjąć. Miejsce po wyjętych ziemniakach zapełnić mąką ziemniaczaną. Włożyć wyjęte ziemniaki i szybko dokładnie wyrobić ciasto. Z masy formować małe okrągłe kluseczki, gotować w osolonej wodzie. Podawać z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.08.2013 18:28
Lubię kluski śląskie.
Wacław 09.02.2012 08:25
uwielbiam !
Wafelek2601 15.10.2011 16:14
super do sosów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak