Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Porterówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 500 ml
piwo porter 500 ml
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy 1 op
cytryna

Przepis i sposób przygotowania na: Porterówka

Piwo podgrzać z cukrem, nie gotować. Dodać cukier waniliowy i wyciśnięty sok z cytryny. Wystudzić, potem wymieszać ze spirytusem. Odstawić do ciemnego miejsca na 30 dni. Alkohole przecedzić i wlać do butelek. Zdrówko!!:)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak