Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sos tatarski

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żółtko jajek 2 szt.
oliwa 4 łyżki
chrzan 1 łyżki
grzyby marynowane 4 szt.
korniszony 4 szt.
musztarda 1 łyżki
śmietana 1|3 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sos tatarski

Ugotowane jaja obieramy oddzielone od białek żółtka drobno siekamy,wkładamy do małej salaterki i ucieramy z musztardą,surowymi żółtkami,na gładką masę,dodajemy stopniowo oliwę,i energicznie mieszamy,dodajemy posiekane grzybki,posiekane korniszony i białko,łyżkę startego chrzanu,wszystko łączymy ze śmietaną i przyprawiamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak