Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łódki z jajek na pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 6 szt.
masło 2-3 łyżki
pomidory 3 szt.
szynka 5 dag
majonez 1/2 szklanki
warzywa do dekoracji
sól

Przepis i sposób przygotowania na: łódki z jajek na pomidorach

Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie, obierz i rozetnij wzdłuż. Ostrożnie wyjmij z nich żółtka i rozetrzyj je z masłem na gładką masę. Dodaj do nich posiekaną szynkę, masę przypraw solą i pieprzem.
Białka jajek delikatnie zetnij z wypukłej strony, aby łatwo można było je ułożyć na plastrach pomidorów.
Pomidory umyj i pokrój na grube plastry. Każdą z połówek białka napełnij masą szynkowo-żółtkową, połóż ją na plasterku pomidora, przypnij wykałaczką, polej majonezem i udekoruj, np. zielonym ogórkiem, czy pomidorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 12.02.2012 16:51
fajny pomysl
m1monika 16.06.2011 20:49
fajne
Krystyna32 21.05.2011 07:34
super
Karolcia12 20.02.2011 14:47
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak