Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik na zimno

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

galaretka agrestowa 1 op
galaretka cytrynowa 1 op
galaretka wiśniowa 1 op
galaretka pomarańczowa 1 op
herbatniki czekoladowe 3 op
masło 3/4 kostki
cukier 3 łyżki
brzoskwinie w puszce 1 puszka
ser biały 75 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik na zimno

Ser i masło podzielić na trzy porcje. W trzech naczyniach rozpuścić po jednej galaretce, zmniejszając o połowę ilość wody podaną w przepisie na opakowaniu galaretki i dodając do każdej łyżkę stołową cukru. Do miksera włożyć rozmiękczoną porcję masła i rozkruszony ser. Miksować dodając cienkim strumieniem ostudzoną galaretkę agrestową. na wyłożone herbatnikami dno tortownicy wylać przygotowaną masę i odstawić do stężenia. W taki sam sposób przygotować masę z galaretką wiśniową i wylać ja na dobrze stężoną masę agrestową. Kolejną warstwą będzie ser z galaretką cytrynową. Po przestygnięciu ostatniej masy wylożyć brzoskwinie dowolnie pokrojone a następnie zalać galaretką pomarańczową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak