Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z masą morelową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 łyżki
cukier 4 łyżki
jajko 4 szt
masa
cukier puder 250 g
marmolada morelowa 200 g
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z masą morelową

Ciasto
białka oddzielić od żółtek, żółtka utrzeć z cukrem do białości. Z białek ubić pianę na sztywno, wyłożyć na żółtka po ściankach naczynia wsypać przesianą mąkę, wymieszać ciasto łyżką, wyłożyć na przygotowaną blachę rozprowadzając ciasto na grubość około 1/2 cm. Wstawić do nagrzanego piekarnika, upiec, lekko rumieniąc. Ciasto wyłożyć na czystą ściereczkę.

Masa
cukier puder rozetrzeć na gładka masę z marmoladą, dodać sok do smaku. Przełożyć roladę masą, zwinąć w rulon.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 31.12.2011 16:07
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak