Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bigosik

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
schab 100 gra
kiełbasa 300 gram
koncentrat pomidorowy 200 gram
pieprz 1 do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
śliwki suszone 100 gram
grzyby suszone 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: bigosik

Podsmażamy mięso i kiełbasę.Podduszamy kapustę z mięsem,grzybami i liciem laurowym.Doprawiamy do smaku (gotujemy na wolnym ogniu ok 1,5 godzi,mieszając od czasu do czasu).Dodajemy śliwki i gotujemy ok 15 minut,następnie dodajemy koncentrat.Gotujemy 15 minut.
Gotowe!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 03.11.2011 12:26
Jem go od czasu do czasu.
Justyna Jussstiii 26.07.2011 20:07
super
Tomasz17 15.06.2011 11:59
cudo :)
barbara11561 10.03.2011 13:57
Ale pachnie!!!
MAR3STA 23.02.2011 17:29
super bigosik;)
iza15 22.02.2011 19:44
lubie bigos
IZABELA29 21.02.2011 10:17
lubie to
ziutula
ziutula 20.02.2011 13:18
smacznego....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak