Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schabowe w panierce z mascarpone

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

schab bez kości
jaja 2
ser mascarpone

Przepis i sposób przygotowania na: Schabowe w panierce z mascarpone

SKŁADNIKI:

* schab w plastrach bez kosci - 4 sztuki o 1cm grubosci,
* jaja - 2 wieksze,
* ser mascarpone - czubata lyzka,
* vegeta lub kucharek - ok 1 plaska lyzeczka,
* pieprz, sól, papryka czerwona slodka, sos sojowy (niekoniecznie),
* maka kukurydziana lub pszenna - ok 1 szklanka,
* bulka tarta - ok 1-1,5 szklanki,
* olej do smazenia.

PRZYGOTOWANIE:

Schabowe umyc, osuszyc recznikiem papierowym i lekko potluc z obu stron. Przyprawic delikatnie sola, pieprzem, papryka czerwona i ew. sosem sojowym. Jaja rozbeltac, dodac mascarpone i dokladnie wymieszac widelcem, aby nie bylo grudek. Dodac vegete i wymieszac. Make i bulke tarta wsypac do osobnych naczyn - bedziemy w nich obtaczac mieso. Rozgrzewamy tluszcz na patelni. Plastry schabu obtaczamy dokladnie kolejno w mace, jajach i bulce tartej. Wrzucamy na rozgrzany olej i smazymy z obu stron do zrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 23.09.2013 14:50
rewelacja schabik
Ewa104 26.03.2011 22:20
Ciekawe wydanie schabowego.
zbysio 02.03.2011 14:19
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak