Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt na tort

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 4 szt
cukier 3/4 szklanki
mąka pszenna 1 szklanka
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt na tort

Jajka ubijamy mikserem z cukrem na puszystą masę, do białości. Zmniejszamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy stopniowo przesianą mąkę, proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną.
Smarujemy tłuszczem tylko spód formy ( większa szansa, że biszkopt nie opadnie), wlewamy ciasto i pieczemy w 180 C około pół godziny, do suchego patyczka. Studzimy w uchylonym piekarniku.
Przekrawamy na 2 lub 3 blaty, przekładamy dowolna masą i dekorujemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 26.04.2012 20:19
super biszkopt
Ela15 18.10.2011 08:33
fajny
Izabela28 24.09.2011 20:41
bardzo podoba mi się biszkopt w kształcie serca:)
Grażyna13 20.02.2011 14:45
Ewa, kupiłam ją w Intermarche dwa lata temu.
ewasylwia 20.02.2011 13:48
szkoda że nie mam takiej foremki bo super wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak