Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Likier jajeczny

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

spirytus 100 ml
żółtka jaj 5 szt
śmietana 18 proc 1/2 szkl
mleko 1/2 szkl
cukier puder 1 szkl
cukier waniliowy 1 op

Przepis i sposób przygotowania na: Likier jajeczny

Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym,aż do rozpuszczenia cukrów. Dodać mleko wymieszane ze śmietaną i cały czas ucierać. Na końcu wlać wolno spirytus nie przerywając ucierania. Przelać przez sitko do butelki

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 18.10.2011 08:10
pychotka
agata1722
agata1722 16.06.2011 20:44
mniam
sundaytn 09.05.2011 01:06
wow:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak