Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galaretka waniliowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
cukier waniliowy 1 łyżeczka
woda 4 łyżki
mleko 1 szkl
cukier 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Galaretka waniliowa

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać napęczniałą żelatynę. Przez chwilę pogotować wszystkie składniki mieszając je, po czym wlać do naczynia i pozostawić do zastygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak