Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowa surówka z białej kapusty

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchewka 1 sztuka
por 1 kawałek
papryka czerwona 1/2 szt
majonez 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowa surówka z białej kapusty

Kapustę drobno pokroić lub zetrzeć na grubych oczkach tarki, posolić i odstawić, aby nieco zmiękła. Marchewkę zetrzeć na średniej tarce, pora i paprykę drobno pokroić.
Majonez wymieszać z musztardą i pieprzem, można dodać odrobinę soku cytrynowego.
Jeśli kapusta puściła sok, to go odlać, połączyć ją z innymi składnikami i zalać sosem z majonezu. Wymieszać i ewentualnie jeszcze doprawić.
Jest tu ulubiona surówka, którą zawsze robię, gdy na obiad mamy rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella23 27.03.2011 20:38
super
jogobella23 27.03.2011 20:38
super
pacpaw 21.02.2011 00:37
ja robię surówki z białej kapusty troszkę biedniejsze. Kiedyś będę musiał zrobić podobnie jak tutaj

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak