Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z dorszem i kolendrą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule dymki 3 szt
papryka pomarańczowa 1 strąk
sałata lodowa 1/2 główki
awokado
kolendra posiekana 2-3 łyżki
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 3 łyżki
sól
czarny pieprz swiezo zmielony
Kminek mielony Prymat
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
filet z dorsza 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z dorszem i kolendrą

Dorsza skropić łyżka stołową soku z cytryny, oprószyć przyprawą do ryb, ugotować na parze, ostudzić, podzielić na małe kawałki. Sałatę poszatkować. Paprykę przekroić, usunąć gniazdo nasienne, pokroić cienko w paski. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w plasterki. Cebulę dymkę razem ze szczypiorkiem posiekać jak najdrobniej. Połączyć oliwę i sok z cytryny. Posolić do smaku, przyprawić pieprzem i mielonym kminkiem. Wymieszać: posiekaną sałatę, dorsza, cebulę, paprykę i awokado, polać sosem, zamieszać. Wstawić na 30 minut do lodówki. Przed podaniem posypać sałatkę posiekaną kolendrą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patusia 20.02.2011 12:03
pycha :)
patusia 20.02.2011 12:03
pycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak