Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagi w sosie winegret

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szparagi 1 kg
ocet winny 3 łyżki
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
ser żóły 5 g

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagi w sosie winegret

Szparagi płuczemy następnie wiążemy w pęczki z 4-5 sztukami szparagów.
Do gotującej się wody wkładamy szparagi i gotujemy przez 5-6min.
Przygotowujemy sos mieszając ocet winny z musztardą.

Szparagi wyjmujemy , przelewamy zimną woda i suszymy .
Następnie polewamy sosem i posypujemy żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak