Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patelnia z rybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z halibuta 200 g
filety z flądry 200 g
kraby 100 g
sok z 1/2cytryny
sos worcester parę kropli
szalotka 2 szt
pieczarki 200 g
margaryna roślinna 1 łyżka
śmietana 125 ml
koperek posiekany 1 łyżka
natki pietruszki posiekana 1 łyżka
sól
pieprz
wino białe wytrawne 150 ml
łosoś filet 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Patelnia z rybami

Filety i kraby opłukać i osuszyć lub osączyć. Filety pokroić na kawałki. Sok cytrynowy, sos worcester, sól i pieprz wymieszać i skropić ryby oraz kraby.
Szalotki obrać i drobno posiekać, pieczarki oczyścić i pokroić na cienkie plasterki. W dużej patelni roztopić margarynę, włożyć szalotki oraz pieczarki i krótko poddusić. Na wierzchu położyć kawałki ryby, polać winem i gotować rybę pod przykryciem, na małym ogniu 5 minut.
Dodać kraby, śmietanę i gotować jeszcze 10 minut. Przyprawić solą, pieprzem i sosem worcester. Pod koniec gotowania dodać koperek i natkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 20.02.2011 11:27
Brzmi zdecydowanie bardzo apetycznie! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak