Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczarki duszone z papryką i czosnkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
paryka 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
przyprawa do potraw Kucharek 2 łyżeczki
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pieczarki duszone z papryką i czosnkiem

Pieczarki umyć, odcedzić na sicie. Pokroić w grube plastry. Do miski wsypać pokrojone pieczarki, dodać 2 łyżeczki przyprawy do dań, 1 łyżeczkę czosnki i papryki, wymieszać. W garnku rozgrzać 1 łyżkę oliwy, wrzucić pieczarki i przykryć, aby puściły sok. Dusić pod przykryciem do miękkości, w razie czego uzupełniać małą ilością wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak