Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto z waflem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 1 kostka
mąka 1 szkl
cukier 1 szkl
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
biszkopty okrągłe 20 dag
mleko 1/2 l
budyń waniliowy 2 szt
masło 1 kostka
wafel tortowy 1 szt
Ciasto: 5 szt
jajko 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z waflem

Margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, a następnie mąkę oraz proszek do pieczenia. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ciasta dodajemy kakao oraz pianę z białek, lekko mieszamy. Następnie część ciasta wykładamy na blaszkę, układamy na to biszkopty i wykładamy drugą część ciasta. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180*c i pieczemy około 40 minut.
Przygotowujemy masę: gotujemy budynie, studzimy. Masło ucieramy i powoli dodajemy budyń, chwilę ucieramy na gładką masę. Następnie masę wykładamy na upieczone ciasto, przykrywamy suchym waflem.
Jeżeli ktoś lubi można polać polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rutynka 08.06.2012 11:48
extra
IlonaAlbertos 23.05.2011 18:33
Fajny przepis :)
Jastinka 06.04.2011 14:19
ciekawe
Sloneczko222 04.04.2011 20:08
Fajne ciasto:)
Haneczka1 08.03.2011 15:24
MNIAM MNIAM :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak