Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki czerwone z selerem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki 500 g
ocet winny 3 łyżki
cukier 1 łyżka
olej roślinny 5 łyżek
kminek Prymat 2 łyżeczki
seler korzeniowy 750 g
majonez 175 ml
chrzan ze słoika 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki czerwone z selerem

Umyć buraki. Następnie nalać wodę do garnka i zagotować w tedy dopiero wkładamy buraki do wody i gotujemy we wrzącej wodzie około 45min.
Gdy już się ugotują odsączyć i obrać ze skórki.

Przygotować ocet winny z cukrem, olejem i kminkiem.

Zetrzeć buraki na tarce i dodać przyrządzony sos i delikatnie wymieszać.
Seler obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach włożyć do garnka z zimną wodą , zagotować i gotować 2-3min.
Dobrze odsączyć.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak