Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka w miodzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 4 szt
musztarda 2 lyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka w miodzie

Udka z kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, natrzeć czosnkiem roztartym z solą, oprószyć pieprzem i odłożyć w chłodne miejsce na 2 godziny. Następnie włożyć do naczynia żaroodpornego, posmarowanego olejem, skropić wodą, przykryć folią aluminiową i piec w temp 170 stopni około 1 godz. Gdy mięso jest prawie miękkie, zdjąć folię a mięso posmarować miodem wymieszanym z musztardą. Piec aż skórka będzie rumiana. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 13.11.2012 17:59
Jak dla mnie bomba.
Iwona51
Iwona51 03.01.2012 10:37
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak