Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Salatka z pekinska i orzechami wloskimi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska
marchew 3
orzechy włoskie 6

Przepis i sposób przygotowania na: Salatka z pekinska i orzechami wloskimi

SKŁADNIKI:

* kapusta pekinska - glówka,
* marchew slodka - 3 sztuki,
* sok z cytryny - 4 lyzki,
* orzechy wloskie w lupinach - 6 sztuk,
* cukier - 3 lyzki,
* sól - 1/2 lyzeczki,
* oliwa z oliwek - 7 lyzek,
* jogurt naturalny - 250ml,
* pieprz ziolowy Prymat - ok 1 lyzeczka,


PRZYGOTOWANIE:

Kapuste pekinska posiekac i wrzucic do miski. Marchewki obrac, umyc, osuszyc i starkowac na tarce o grubych oczkach. Orzechy wloskie rozlupac, obrac ze wszelkich lupinek i dosc drobno posiekac. Do szklanki wlewamy 2 lyzki soku z cytryny, dodajemy 4 lyzki oliwy, 2 lyzki cukru, sól i lyzeczke pieprzu ziolowego. Wszystko razem mieszamy. Ponownie do szklanki wlewamy 2 lyzki soku z cytryny, 3 lyzki oliwy, lyzke cukru, mieszamy powstaly sos, który laczymy z jogurtem
naturalnym. Powstalym, jogurtowym sosem polewamy salatke i mieszamy. Doprawiamy do smakusola lub cukrem. Serwujemy jako dodatek do obiadu lub samodzielna przekaske.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 09.12.2011 20:03
PRZEPIS SUPER , NA PEWNO SPRÓBUJĘ
maciek7 13.06.2011 19:42
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak