Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jarzynowa z kukurydzą

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kukurydza z Puszki 2szklanki
seler starty drobno 1szklanka
cukinia 15dag
pomidory 6szt
cebula czerwona 1szt
śmietana 12% 3/4szklanki
starty ser 10dag
wędzony boczek 5dag
mąka pszenna 2łyżki
masło 2,5łyżki
koperek 2łyzki
szczypta słodkiej papryki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Jarzynowa z kukurydzą

Boczek pokroić w drobną kostkę. Paprykę pokroić w krótkie paski. Cebulę posiekać. Cukinię pokroić w niewielką kostkę. Pomidory obrać, pokroić w drobną kostkę. Boczek podsmażyć na 1 łyżeczce masła. Dodać cebulę, paprykę, seler i cukinię. Gdy warzywa się zeszklą, posypać je paskami papryki, zamieszać i dodać pomidory. Następnie wlać 6szklanek wody i gotować 30min. Włożyć kukurydzę i gotować jeszcze 5min. Z mąki i masła zrobić kulkę. wrzucić ją do zupy i zagotować. Zupę zdjąć z ognia, połączyć ze śmietaną i serem. Doprawić solą i pieprzem oraz papryką, wymieszać. Posypać koperkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak