Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Piernik

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 25 dag
cukier puder 1/2 szkl
miód 1/2 szkl
kakao 2 łyżki
jajko 2 szt
cukier waniliowy 2 łyzeczki
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt
Skórka pomarańczowa kandyzowan 2 łyżki
tłuszcz do formy
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Piernik

Mąkę wymieszać z kakao. Sodę rozpuścić w 1 łyżce wody. Jajka utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i miodem, dodać mąkę, sodę, skórkę pomarańczową i przyprawę do pierników wymieszać. Ciasto wyłożyć do podłużnej formy posmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką tartą. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 50 minut w temp 170 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 03.01.2014 22:32
bardzo lubię piernik
IlonaAlbertos 30.04.2013 19:09
Wspaniałe ciasto.
kate.500 22.01.2013 21:36
super
Seba 12.12.2012 11:45
pycha
Natalia/tubisiek 04.11.2012 21:28
bardzo lubię :)
Iwusia 27.05.2012 21:34
super pierniczek
Iwona51
Iwona51 16.09.2011 18:23
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak