Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

\"Ciasto szefowej\"

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

herbatniki ok500g
masa krówkowa kajma
budyń waniliowy 2
cukier waniliowy
mleko pół l
masło 150g
śmietana kremowa 30%
płatki migdałowe

Przepis i sposób przygotowania na: \"Ciasto szefowej\"

Puszkę z masą krówkową przełożyć do gorącej wody by łatwiej ją było rozsmarować. W 100ml mleka rozrobić 2 budynie, resztę mleka zagotować. Energicznie wmieszać rozrobione budynie by nie było grudek. Masa powinna być dość gęsta. Po ostudzeniu zmiksować z miękkim masłem i cukrem do smaku, jeśli nie było go w budyniu.
Kremówkę ubić na sztywno (można dodać śmietan-fixu). Na spodzie blachy ułożyć herbatniki, na to masę budyniową, herbatniki, kajmak, herbatniki i bita śmietanę. Posypać mielonymi orzechami i płatkami migdałowymi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

14.12.2013 07:57
na jakiej wielkości blasze najlepiej wychodzi?
wirtualna_ada 27.10.2013 18:00
najlepszy podwieczorek
iknkirke 01.11.2011 09:35
mniam
MAR3STA 25.02.2011 11:45
mając w rękach takie ciacho ja też mogę poszefować;)
polly66 20.02.2011 08:49
schłodzić w lodówce;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak