Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba w cieście naleśnikowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dorsz
mąka pszenna
jajko

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba w cieście naleśnikowym.

Składniki:
* 3 kawałki ryby morskiej np.dorsza
* szczypta pieprzu cytrynowego
* sól
* 1/2 szklanki wody

* ok.1/2 szklanki mąki pszennej
* 1 jajko
* szczypta soli
* olej do smażenia

Ryby opłukać, osuszyć. Oprószyć solą i pieprzem cytrynowym.
Mąkę roztrzepać z wodą, jajkiem i szczyptą soli. Ciasto ma być gęściejsze niż na naleśniki.
Olej dobrze rozgrzać na patelni. Ryby moczyć w cieście i wkładać na olej. Smażyć z obu stron. Można podczas smażenia polać ciastem naleśnikowym, jeśli lubimy go dużo. Podawać np. z ziemniakami z wody i surówką z kiszonej kapusty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 09.12.2013 22:22
pyszna rybka
Justyna/Dzastus 04.07.2012 15:37
uwielbiam taką. Pychota.
Grażyna13 16.05.2011 08:55
Pyszna wersja ryby :)
misia53 03.03.2011 14:52
Rygka ścieżki pomyliła i do mąki gdzieś wskoczyła. Ewka pomysł wnet dostała, jajka z mąką wymieszała, usmażyła rybkę w cieście. wyszła pyszna....., chcecie ...? bierzcie!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak