Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka z majonezem

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez
jajko ugotowane na twardo

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka z majonezem

Składniki:
* 8 jajek
* 4-5 łyżek majonezu gęstego
* 1/2 pęczka szczypiorku

* 1/2 kiszonego ogórka
* ok. 5 cm kawałek surowego ogórka
* kawałek papryki konserwowej

Jajka ugotować na twardo (min.5 minut), ostudzić w zimnej wodzie. Obrać, przekrawać na pół.Ułożyć na półmisku. Majonez włożyć do rękawa cukierniczego i wyciskać rozetki na każdej połówce jajka. Ozdobić półplastrami ogórka kiszonego, kawałkami ogórka surowego wraz ze skórką, kosteczkami papryki konserwowej. Posypać obficie posiekanym szczypiorkiem. Danie jest banalnie proste i znane. Bardziej chciałam przedstawić, że dzięki nałożeniu majonezu szprycą proste danie nabiera elegancji.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 19.08.2011 11:34
lubię takie jajeczka
misia53 03.03.2011 14:44
Na jajuszka mam ochotę , taką trochę małą psotę.... , hihi...
Sarenka 21.02.2011 20:11
proste, fajne, smaczne jajeczka.
Sarenka 21.02.2011 20:11
proste, fajne, smaczne jajeczka.
Misiek1 20.02.2011 09:15
bardzo wiosenne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak