Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście drożdżowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parowka cienka 6 szt.
ciasto drożdżowe: 40 dag
ketchup
oregano
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście drożdżowym

Z parówek zdjąć folię.Ciasto rozwałkować,wyciąć trójkąty.Każdy trójkącik posmarować ketchupem,posypać oregano,położyć parówkę i zwinąć jak rogale.Jajko rozmącić,posmarować nim każdą bułeczkę.Piec ok 20 minut w nagrzanym do 200 stopni C.piekarniku

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 01.06.2012 23:01
Dobre :)
Ela15 19.08.2011 21:19
rewelacja
Krystyna32 20.02.2011 08:44
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak