Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety rybne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki
mleko 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
dorsz 450 g

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety rybne

Rozmrożone kostki z dorsza w rękach wyciskamy z wody i drobno kroimy. Dodajemy czerstwą bułkę wymoczoną w mleku, przyprawę do ryb i całość dokładnie mieszamy wyrabiając jednolitą masę. Następnie formujemy kotlety, panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 17.05.2012 19:00
super
Grażyna13 19.12.2011 10:20
Podobaja mi się :)
edyta44 16.11.2011 12:03
fajne danie
Emiliozo 04.11.2011 17:56
w sam raz na piątek
Kopiko1983 27.07.2011 06:33
Pyszny obiadek! Ja zawsze mielę rybę razem z namoczoną bułką!
Sylwia56
Sylwia56 01.07.2011 09:24
fajne
MAR3STA 25.02.2011 12:00
jak znalazł na dzisiejszy obiadek;)
Motorek 25.02.2011 00:28
smaczne
Anna169Hosz 22.02.2011 12:30
Bardzo lubię kotleciki rybne a te wyglądają wspaniale.
pacpaw 20.02.2011 10:45
Robiłem je pierwszy raz. Kupiłem kostki i miała być coś innego na obiad ;o). Po rozmrożeniu okazało się, że te kostki rybne nie są \"jednolite\" tylko składają się z niewielkich pasków fileta, które po rozmrożeniu byłby dosyć luźne i nie trzymały się \"kupy\". Więc wymyśliłem sobie te kotlety :o)
ben-ka 20.02.2011 08:51
Ładne te kotleciki:)
Babciagramolka 20.02.2011 08:10
A czemu z kostek rybnych ? Taniej wyjdzie kupic filety .
pacpaw 20.02.2011 03:44
należy jeszcze dodać surowe jajko do ryby i bułki i wszystko wymieszać (podobnie jak mielone)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak