Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bejca musztardowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

musztarda 4 łyżki
majeranek 1 łyżeczka
czosnek ząbki 4
sok z cytryny 1/2 owocu
kolendra Prymat do smaku
sól 2 szczypty
cukier 1 szczypta
oliwa 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Bejca musztardowa

W moździerzu ucieramy drobno posiekany czosnek, majeranek, kolendrę oraz sól. W miseczce łączymy musztardę z sokiem z połowy cytryny oraz oliwę. Dodajemy utarte zioła z moździerza, cukier i wszystko dokładnie mieszamy. Dobra bejca do mięsa wieprzowego, szczególnie karkówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela/bella81 02.01.2013 09:28
ciekawe
IKrakowianka 27.11.2012 20:10
fajne
BernadettaP 30.01.2012 15:56
Pyszno?ci !
Joanna108
Joanna108 21.03.2011 09:45
i nazwa też fajna
Anna169Hosz 22.02.2011 12:34
Zapowiada się bardzo ciekawie.
Jolanta_P-S 21.02.2011 20:31
widzę, że tu zastosowałeś kolendrę, o którą pytałam;)
Babciagramolka 20.02.2011 08:12
Dobre - podoba mi się ucieranie w moździerzu- brawo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak