Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Racuszki z serka homogenizowanego

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

serek homogenizowany 2 opakowania
jajko 2 szt.
mąka 2-3 łyżki
cukier puder 4 dkg
skórka z cytryny do smaku
olej do smażenia
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Racuszki z serka homogenizowanego

Serek włożyć do miski, dodać żółtka, wymieszać i doprawić do smaku odrobiną skórki z cytryny i soli. Dodać ubitą pianę z białek, wymieszać posypując jednocześnie ciasto mąką. Kłaść łyżką maczaną w tłuszczu, niezbyt grube placuszki na rozgrzany na patelni tłuszcz. Gdy będą lekko rumiane odwracać i dosmażyć z drugiej strony. Przed podaniem posypać racuszki cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak