Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony szczupak

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pieczony szczupak z piekarnika, to pomysł na aromatyczną rybę z dodatkiem czosnku i natki pietruszki. Jest wyjątkowo delikatny, doskonale smakuje w połączeniu z warzywami lub mixem sałat.

Składniki:

szczupak 1 sztuka
natka pietruszki
czosnek
masło
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony szczupak

Szczupaka umyć wypatroszyć a następnie pokroić na mniejsze kawałki.

każdy jeden przyprawić gotową przyprawą do ryb.

Następnie rozłożyć folię na której ułożyć kawałki ryb.

Każdy jeden kawałek posypać natką pietruszki oraz pokrojonym w plasterki czosnkiem.

Dodać kawałek masła i całość zawinąć.

Piec w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut.  

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marzena09 28.10.2021 09:35
Jak długo piec rybę i w jakiej temperaturze?
Doradca Smaku 28.10.2021 10:12
Rybę pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni, około 20 minut. W zależności od wielkości kawałków szczupaka, czas pieczenia może się nieznacznie wydłużyć.
kuklik 09.10.2013 06:23
przepyszna rybka
caralajna 06.10.2013 07:57
pyszności.
RenataZ-et 29.07.2013 21:54
mniamm, uwielbiam takie rybki
bercik1 23.08.2011 23:40
jak dla mnie bomba, szczupak to najlepsza ryba
IlonaAlbertos 14.08.2011 22:07
Wygląda wspaniale.
Damian19 22.02.2011 07:13
bardzo smaczna ryba, polecam
owca441 20.02.2011 15:19
pyszne
agnieszka214 20.02.2011 14:34
smakowite
pawel6 20.02.2011 12:29
znakomicie przyrządzona ryba:)
Gabriela7 20.02.2011 07:13
wygląda super
iwa643 20.02.2011 07:05
dobre
pacpaw 20.02.2011 03:35
chyba jest wędkarz w domu :o)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak