Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzanki z parówkami i papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bułki długie 5 szt
parówki cienkie 10 szt
majonez
musztarda
keczup pikantny
ser żółty 10 dag
papryka czerwona 1 szt
ogórki konserwowe 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Grzanki z parówkami i papryką

Z majonezu, keczupu i musztardy zrobić sos.
Bułki przekroić na pół, ułożyć na blaszce i każdą z nich posmarować przygotowanym wcześniej sosem.
Paprykę i ogórki pokroić wzdłuż na cienkie paski.
Parówki przekroić wzdłuż na 4 części.
Na każdej bułeczce kłaść na przemian po paseczku: parówki, papryki, parówki, ogórka, parówki, papryki, parówki. Włożyć blaszkę na 5 minut do nagrzanego piekarnika. Po tym czasie bułeczki zasypać grubą warstwą sera żółtego startego na tarce i znów zapiec aż ser się rozpuści. Gorące tosty można polać resztką przygotowanego sosu lub keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 03.03.2012 11:07
lubię takie
Dorota59 29.11.2011 07:22
mniam
Ania67 29.07.2011 21:40
moje smaki
FAFIK 17.03.2011 10:01
Pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak