Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Filety z morszczuka w sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z morszczuka 50 dag
śmietana 1/2 szkl
cebula 2 szt
mąka 2 łyżki
szczypiorek 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Filety z morszczuka w sosie

Filety umyć skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące i obrumienić z obu stron na rozgrzanym tłuszczu. W tłuszczu w którym smażyły się ryby, poddusić pokrojoną w kostkę cebulę. Filety układać w rondelku, przekładając cebulą, zalać śmietaną i dusić przez kilka minut. Podawać posypane szczypiorkiem z dodatkiem ziemniaków i surówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 02.01.2014 18:29
Fajny pomysł.
Motorek 29.03.2012 09:26
smaczny
Wafelek2601 24.07.2011 11:43
pycha
Damian19 19.02.2011 18:33
pychotka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak