Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaczki z kiszoną kapustą

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 8
olej do smażenia
sól do smaku
przyprawa do dań z ziemniaków
kapusta kiszona

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaczki z kiszoną kapustą

Ziemniaki gotujemy w mundurkach na pół- twardo. Po przestudzeniu obieramy ze skórki i kroimy w kostkę jak do zupy. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy na nim nasze ziemniaki. Przyprawiamy je solą i łyżeczką przyprawy do dań z ziemniaków.
Na drugiej patelni przysmażamy pokrojoną kiszoną kapustę. Gdy będzie miękka a ziemniaki przyrumienione, dodajemy ją do ziemniaków.
Mieszamy i przysmażamy jeszcze przez chwilkę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.08.2013 11:32
smaki zapiekanki jak dla mnie
Krystyna32 17.01.2013 07:39
extra
Joanna108
Joanna108 09.05.2012 12:16
fajny pomysł
Mariusz10 12.11.2011 22:52
pyszne
matii6 22.05.2011 23:37
też takie robię
jarek4 09.04.2011 19:11
dobre
Ania67 03.03.2011 22:02
Pomysłowe
Neetka90 01.03.2011 16:03
Smacznie wygląda ;)
Ewa111 26.02.2011 13:26
pyszne są takie ziemniaki
gacopierz23 20.02.2011 12:52
Tuczące ale bardzo smaczne
Gosia40 20.02.2011 12:35
uwielbiam zapiekane ziemniaczki!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak