Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem z porów

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

por 1 szt
cebula 100 g
ziemniak 100 g
bulion drobiowy 1 litr
mleko 300 ml
śmietana 18-procentowa 200 ml
koper świeży 30 g
przyprawy do smaku
masło 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: krem z porów

warzywa płukamy, kroimy w cząstki,
na maśle podsmażamy ziemniaki, cebulę oraz pora, nast zalewamy bulionem doprawiamy całość przyprawami i gałką muszkatołową, gdy warzywa są miękkie dolewamy mleko oraz śmietanę dodajemy posiekany szczypiorek. doprowadzamy do wrzenia i do redukcji płynu. Całość mixujemy

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak