Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jogurtowy z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 3 szt
mąka 3 łyżki
cukier 3 łyżki
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki
otarta skórka z cytryny 1/2 łyżeczki
jogurt owocowy 1 szkl
śmietanka kremowa 1 szkl
galaretka owocowa 1 szt
cukier puder 3 łyżki
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jogurtowy z brzoskwiniami

Białka z jajek ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Następie dodawać po 1 żółtku ciągle ubijając. Na końcu wsypać przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, otartą skórkę z cytryny i delikatnie wymieszać. Ciasto wlać do przygotowanej tortownicy, włożyć do nagrzanego piekarnika. piec około 20 minut w temp 180 stopni. Galaretkę rozpuścić w 1/2 szkl wrzącej wody, przestudzić. Do miksera wlać śmietankę i jogurt, dodać cukier puder i miksować. Pod koniec wlać tężejąca galaretkę. Na wystudzony biszkopt wyłożyć pokrojone, odsączone z syropu brzoskwinie.2 połówki odłożyć do dekoracji. Na ułożone owoce wyłożyć krem, wyrównać, ozdobić pozostałymi brzoskwiniami, wystudzić.( torcik powinien być robiony w tortownicy o takich samych wymiarach w jakich był pieczony biszkopt )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 21.04.2013 21:10
Musi być smakowity.
m1monika 06.04.2013 23:46
ale pychotka :-)
jeta72 12.08.2012 17:37
smaczny :-)
MAR3STA 20.02.2011 10:08
pycha!
Damian19 19.02.2011 18:34
wspanialy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak