Grzybki w occie

Grzybki w occie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

    3 łyżki
  • cukier

    1 łyżka
  • ocet

    2-2,5 szklanki
  • woda

    1-1,5 szklanka
  • grzyby świeże

    2 kg
  • pieprz czarny mielony

    kilka ziaren
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzybki należy przebrać, pokroić i dokładnie umyć i moczyć przez kilka godzin w zimnej wodzie (nawet przez noc), tak przygotowane grzybki wrzucamy do garnka, zalewamy wodą i gotujemy do godziny, następnie wkładamy do słoików, tak aby zajęły 2/3 słoika, wrzucamy przyprawy i zalewamy zalewą przygotowaną z wody, octu, soli i pieprzu. Następnie należy dokładnie zakręcić słoiki i odstawić w chłodne miejsce.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

14.01.2014 14:11
świetnie smakują

Wafelek2601

18.08.2013 15:38
Bardzo lubię!

Iwusia

04.08.2011 22:13
super

jolaxa1

09.02.2011 22:25
świetne

PaniMISIOWA

27.09.2010 17:37
Bardzo lubię grzybki marynowane...

Margo1

15.09.2010 14:49
Ilona widzę ,że też masz te same zdjęcia co ja od izabeeli

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat