Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagethi

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron nitki
przecier pomidorowy
pomidory 2
cebula 1
mięso mielone 30 dag
pieprz
czosnek ząbki
olej
sól
bazylia
koncentrat pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Spagethi

Pomidory ucieramy na tarełku i gotujemy z dodatkiem ok 1/3 szklanki wody, mozna je jeszcze przetrzec przez siteczko jesli się nie rozgotują dokladnie lub po prostu sciaganc przed ucieraniem skórke. na patelnie wylewamy troche oleju dodajemy bardzo drobno pokrojona cebule i mieso mielone - przesmazamy ciagle mieszajac. Dodajemy przecisniety ząbek czosnku i sporą ilosc suszonej bazyli oraz sól i pieprz do smaku, następnie (gdy mieso jest miekkie) dodajemy nasze pomidory i 2 łyzki koncentratu pomidorowego - ponownie doprawiamy, jesli sos jest wystarczajaco pikantny to gorącym sosem polewamy ugotowany wczesniej makaron i jemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 27.03.2012 13:32
robię podobnie, tylko dodaję więcej czosnku
Maniek2 12.12.2011 08:42
często robię spagethii
jolaxa 15.06.2011 23:21
pycha
Mati13 22.02.2011 13:28
wyglada pysznie!
magical66 21.02.2011 15:24
moje ulubione danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak