Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Masa jajeczna z kiełbasą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
kiełbasa wiejska 20-30 dag
musztarda 1 łyżeczka
masło 5 dag
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Masa jajeczna z kiełbasą

Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupki.
Kiełbasę i ugotowane jajka zmielić w maszynce na bardzo drobnym sitku.
Masło utrzeć z solą, pieprzem i musztardą, dodać do tego zmielone jajka i kiełbasę i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była zbyt gęsta, można dołożyć śmietanę lub majonez.
Można nią smarować zarówno kanapki, krakersy, albo nadziewać jajka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

manaika 19.12.2011 12:21
smaczne;)
Ania67 27.11.2011 17:03
smaczne jedzonko
IZABELA29 04.09.2011 22:09
zawsze smaczne
FAFIK 13.07.2011 22:01
Smaczne i proste!
Halusia 11.07.2011 21:34
Fajne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak