Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg w foli z koperkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1 łyżka
koper świeży 4 gałązki
sól
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1
koper świeży 2 łyżki
sól
pstrąg bez ości sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg w foli z koperkiem

Rybę sprawić, posolić wewnątrz.Oliwę wymieszać z sokiem z 1 cytryny,dwoma łyżkami świeżego kopru i solą.Posmarować marynatą ryby z zewnątrz.Do każdego pstrąga włożyć po gałązce kopru i łyżeczce masła. Ryby zawinąć w folię
aluminiową, każdą oddzielnie i włożyć do lodówki na 1 godzinę. Piec 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.Najlepiej smakuje z ziemniakami z wody.Podawać w lekko uchylonym pakieciku z foli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.02.2013 22:37
jadłam jest smaczny
SyMiki 05.05.2011 23:02
super przepis
agogo2 10.03.2011 11:45
lubie rybki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak