Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placek śniegowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5
białko 5
cukier 40 dkg
woda 2 łyżki
mąka 15 dkg
kakao1 1 łyżka
proszek do pieczenia 1 łyżka
galaretka owocowa 1
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Placek śniegowy

Upiec biszkopt z: 5 jaj, 20 dkg cukru, 2 łyżek wody, 15 dkg mąki, łyżki kakao i łyżeczki proszku do pieczenia. upiec i przekroić na pół. masa: ubić 5 białek z 20-stoma dkg cukru i dodać do tego tężejącą galaretkę, rozpuszczoną w 1 szklance. wody. Biszkopt przekrojony na pół przełożyć masą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak