Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kolorowe roladki z filetu

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1
kapusta czerwona 1 liście
kapusta pekińska 2 liscia
chrzan ze słoika 2 łyżeczki
czosnek ząbki 8
Kucharek przyprawa uniwersalna
pieprz
sól
ser żółty
olej do smażenia
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kolorowe roladki z filetu

piers kroimy na pól, a następnie kazdy z kawałków ponownie na pół (wzdłuz), kazdy z kawałków dokładnie rozbijamy i nacieramy kucharkiem i pieprzem, na kazdy kawałek miesa kładziemy kawałek sera i ok 1/3 łyzeczki chrzanu - ostrego. Liscia kapusty myjemy i drobno kroimy, na kazdy kawalek miesa kladziemy równomiernie zarowno czerwona jak i pekinska kapuste. Mieso skladamy na pol i spinamy wykalaczkami. czosnek rozgniatamy i mieszamy z odrobina soli, nakladamy po 1 stronie roladek, panierujemy w jajku i bulce, po czym smazymy na złoty kolor po obu stronach w dosc glebokim tluszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Juleczka20 10.10.2012 08:50
super roladki
bietka 13.06.2012 10:51
pyszne
AGNIESZKA144 06.04.2012 21:10
fajne
marta34 30.03.2012 17:05
dobre
Magdalena/26Mooi 27.05.2011 19:37
pysznie wygladaja!
iknkirke 11.05.2011 08:54
bardzo dobre
Grazyna0211 01.03.2011 15:04
extra coś nowego!
Mati13 21.02.2011 19:35
ciekawe i zapewne pyszne:)
misia53 20.02.2011 21:52
Bardzo ciekawie wyglądają.
aguus 20.02.2011 13:49
Nie tylko pięknie się prezentują, ale także są bardzo smaczne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak