ryżowa potrawka pod kołderką z kiełków

ryżowa potrawka pod kołderką z kiełków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż

    100 g
  • udka kurczaka wedzone

    2 sztuki
  • selera naciowego

    1 łodyga
  • kiełki lucerny

    50 g
  • kiełki rzodkiewki

    50 g
  • mini gołka zakopiańska

    1 sztuka
  • pomidorków koktajlowych

    5 sztuk
  • sos chili słodki

    2 łyżki
  • sos sojowy

  • sól

  • pieprz

  • sok z limonki

    (do smaku)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• ryż ugotować z dodatkiem soli i kurkumy,
• mięso oddzielić od kości, pokroić w kostkę,
• mięso obsmażyć na patelni,
• dodać ryż, chwilę smażyć,
• dodać pokrojony seler naciowy, sos chili, sos sojowy, sok z limonki, przyprawić,
• chwilę podgrzewać mieszając,
• wyłożyć na talerze,
• kiełki umyć, osuszyć, wymieszać,
• posypać potrawkę,
• pomidorki pokroić w ćwiartki, ułożyć na kiełkach,
• posypać startym serem

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bami

27.01.2011 18:10
Wygląda smacznie i kolorowo :)

iknkirke

24.12.2010 12:50
pyszne

Dorota76

03.10.2010 13:11
świetna lubię takie kolorowe rzeczy

SmacznaPyza

13.09.2010 13:36
zdrowo i kolorowo u Ciebie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat