Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

torcik bezowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

białko 3
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Nadzienie:
żółtko jajek 3
cukier 50 g
śmietana 30% 400 ml

Przepis i sposób przygotowania na: torcik bezowy

Białka ubij na sztywną pianę i dodaj do nich proszek do pieczenia. Białka podziel na dwie części i upiecz dwa koła w nagrzanym piekarniku do 125 stopni. Piecz na dolnej części przez 1,5 godziny.

Upieczone blaty połóż na kratkę i pozostaw do ostygnięcia.
Żółtka utrzyj z cukrem na puch, ubij śmietanę i posiekaj batony.

Połącz wszystko delikatnie i wymieszaj.
Blaty bezowe przełóż kremem, wysmaruj tez wierzch i boki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 07.11.2011 11:30
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak