Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tarta z nektarynkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
masło 120 G
cukier 30 g
żółtko jajek 2
mąka 250G
Nadzienie:
NAKTARYNKI 1 KG
masło 60 DAG
cukier 100 G
migdały mielone 100 g
jajko 2
śmietana kremowa 30% lub 36% 3 łyżki
cukier waniliowy

Przepis i sposób przygotowania na: tarta z nektarynkami

Masło utrzyj z cukrem, dodaj żółtka, mąkę i mieszaj aż powstanie jednolita masa.
Ciasto wstaw do lodówki na 30 min. W tym czasie podgrzej piekarnik do 180 stopni.
Nektarynki pokrój na plasterki.
Masło utrzyj z cukrem, wsyp migdały, dodaj jajka, śmietanę i kilka kropli olejku migdałowego. Całość ucieraj do uzyskania jednolitej masy.
Formę do tary wyłóż ciastem, ponakuwaj spód widelcem i nałóż krem. Na wierzchu poukładaj nektarynki, posyp cukrem waniliowym.
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 35 min

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak