Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ziemniaczana z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki
cebula
czosnek
zielona papryka (świeża)
pieczarki 15 dag
Majeranek suszony Prymat szczypta
pieprz
pietruszka 4 łyżeczki
wywar mięsny 1 łyżeczka (w proszku)

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ziemniaczana z pieczarkami

Ziemniaki kroimy w kostkę , cebulę wraz z czosnkiem też pokroić w kostkę , podsmażyć na masełku, potem dolewamy litr wody i gotujemy tylko pod przykryciem , w miedzy czasie paprykę kroimy w kostkę a pieczarki w plasterki . Parę minut przed kocem gotowania dodajemy pieczarki do zupy , paprykę , wywar mięsny w proszku , majeranek , sól, pieprz . Jeszcze tylko przed samym podanie dorzucamy pietruszkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 20.12.2013 08:17
ciekawa odmiana
babcia
babcia 16.02.2013 17:40
pyszna
Monika193
Monika193 11.10.2011 09:12
smaczna
ewelina63 22.08.2011 16:29
ekstra
iwona332 04.07.2011 11:52
super
ElizaT 23.03.2011 10:11
dobra zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak