Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupka z wieprzowiny i krewetek

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rosół z kury 1 litr
wieprzowina 20 dag
krewetki konserwowe 20 dag
sos sojowy 1 łyżka
kolendra 1\\2 łyżeczki
pieprz
pieczarki 10 dag
szczypiorek
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupka z wieprzowiny i krewetek

Krewetki najpierw posiekać , mięso kroimy w paseczki posypujemy pieprzem i kolendrą , smażymy tylko chwilkę , po paru minutach dodajemy pieczarki pokrojone w paseczki , solimy przykrywamy pokrywką , dodajemy ząbek czosnku zmiażdżony. Całość zalewamy rosołem , doprawiamy do smaku i dusimy 15 minut a kilka minut przed zakończeniem gotowania dodajemy krewetki , na koniec posypujemy poszatkowana pietruszka albo szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika79 14.04.2012 14:49
ciekawa
Monika79 14.04.2012 14:49
ciekawa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak