Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puree ziemniaczane z buraczkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1/2 kg
buraki czerwone gotowane 2 szt
masło 1 łyżka
mleko 1 łyżka
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Puree ziemniaczane z buraczkami

Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, przecisnąć przez praskę lub bardzo dokładnie rozgnieść. Dodać masło, mleko i gotowane buraczki utarte na tarce o drobnych otworach. Wszystko razem utrzeć. Podawać gorące do mięs i surówek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 23.02.2014 07:24
smaczne purre
IlonaAlbertos 27.10.2012 20:54
Apetycznie się prezentuje.
Seba 24.08.2012 09:39
smaczne
Iwona51
Iwona51 21.01.2012 09:26
bomba
Wacław 25.10.2011 21:10
świetne !
Wacław 25.10.2011 21:09
świetne !
Allice 01.04.2011 13:12
fajny pomysł :)
MAR3STA 19.02.2011 12:58
świetnie to wygląda;)
Gosia40 19.02.2011 12:25
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak