Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pyzy z mięsem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 2 szklanki
sól
mięso 500 g
cebula 3
jajko 1
włoszczyzna

Przepis i sposób przygotowania na: pyzy z mięsem

Mięso gotujemy z wloszczyzna, mieso juz ugotowane mielimi i doprawiamy pieprzem i sola, dodajemy cebulke podsmazona i jeszcze raz mielimy. Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praske i ugniatamy na ciasto z maka i jajkiem, dodajemy szczypte soli. W male placuszki wkladamy farsz, zawijamy w kulki i wrzucamy na goraca osolona wode. Podajemy z podsmazona cebulka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edyta44 30.11.2011 20:41
pysznosci
Poison1988 19.11.2011 11:20
mmmm pyszności :)
dianix 13.11.2011 12:10
zjadłabym takie pyzy;]
aleksa123 19.10.2011 13:10
z cebulką:-) pycha
iwa643 21.02.2011 08:00
lubie takie
Danuta8 20.02.2011 15:32
lubię takie
matii6 19.02.2011 20:15
bardzo lubię
anja3107 19.02.2011 13:45
pyszne
pawel6 19.02.2011 13:26
uwielbiam pyzy z mięsem:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak