Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa-krem kurkowa z koperkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Kartofel duży 1 szt
marchew 2 szt.
seler 1/4 szt.
sól, pieprz do smaku
srobia kukurydziana 1 łyżka
mleko 100 ml
koperek mrożony 2 łyżki
Bulion grzybowy 1 kostka
kurki 25 suszone

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa-krem kurkowa z koperkiem

Suszone kurki namoczyć w gorącej wodzie, zostawić aby nabrały objętości. Zagotować, dodać kostkę bulionu grzybowego Kucharek, gotować na małym ogniu 10 minut. Obrać warzywa i zetrzeć na tarce jarzynowej o dużych oczkach, dodać do kurek, gotować 10 minut, dodać 2 łyżki koperku, sól i pieprz do smaku, niech sobie pyrka na małym ogniu. Zdjąć z ognia i zmiksować blenderem. 1 łyżkę skrobi rozprowadzić z mlekiem i dodać do zmiksowanej masy i zagotować aż zgęstnieje. Przed podaniem posypać koperkiem. Podawać z bułkami zapiekanymi z żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iga2 20.07.2011 23:28
pyszności- lubię kurki
bejciu24 19.02.2011 18:48
uwielbiam kurki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak